Εμπειρίες Σύρος

Εμπειρίες Ερμούπολη

Περιήγησεις Ερμούπολη

Περιήγησεις Σύρος

PURPLESHEEP.GR
DESIGNED BY
english language facebook instagram instagram instagram
pin telephone
Αρχοντικό Κοής

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ
ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

scroll
scroll

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Το αρχοντικό που ανήκει πλέον στην οικογένεια Κοή χρονολογείται από το 1860 και βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης, πρωτεύουσαςτης Σύρου. Υιοθετώντας το πνεύμα του Κλασικισμού που επικρατούσε στην Ευρώπη, διακρίνεται για το επιβλητικό του αέτωμα που καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψη. Στολισμένο με μια περίτεχνη μαρμάρινη σκάλα στο εσωτερικό και όμορφες τοιχογραφίες, το αρχοντικό φημίζεταιγια την οροφογραφία η οποία αναπαριστά οκτώ από τους θεούς της αρχαίας Ελλάδας– τον Δία, τον Ερμή, τη Θέμις, τον Απόλλων, τη Δήμητρα, την Αθηνά - και τέσσερις ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, τον Ρήγα Φεραίο, τον Γεώργιο Καραΐσκάκη,τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Κωνσταντίνο Κανάρη. Μια ζωγραφιστή ζωοφόρος ολοκληρώνει το έργο, το οποίο επιστέφεται με γείσο που καταλήγει σε κόσμημα γνωστό ως "ιωνικά ωά".
Σήμερα, ο Σταύρος Κοής ανοίγει τις πόρτες του αρχοντικού στο κοινό, προσφέροντας την ευκαιρία για μία περιήγηση στο εσωτερικό και την ιστορία του. Σχολεία, αρχιτέκτονες, ιστορικοί αλλά και επισκέπτες του νησιού της Σύρου είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν ένα κομμάτι της λαμπρής ιστορίας της Ερμούπολης. H ξενάγηση μπορεί, κατ’ επιλογή, να συνοδευτεί με μουσική (πιάνο ή και άρπα), ενώ τα events που στήνονται στο χώρο, φιλοξενούν και μπουφέ με τις παραδοσιακές συνταγές που έχει αφήσει στο τετράδιό της η μητέρα του Σταύρου Κοή. Σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μία αίθουσα του αρχοντικού διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο-έκθεση με τα αντικείμενα (γυαλιά) που δημιουργήθηκαν ύστερα από διαγωνισμό των φοιτητών, με έμπνευση από την οροφογραφία. Η ίδια η οροφογραφία μάλιστα, ζωντανεύει μέσα από ψηφιακό εγχείρημα του Πανεπιστημίου: Με τη χρήση tablets, μπορεί κανείς να βιώσει διαδραστικές συνομιλίες ανάμεσα στο παρελθόν και το τώρα, ανάμεσα στους ανθρώπους που έχτισαν τη σημερινή Ερμούπολη, και τους θεούς και ήρωες του αρχοντικού Κοή.
Σήμερα, ο Σταύρος Κοής ανοίγει τις πόρτες του αρχοντικού στο κοινό, προσφέροντας την ευκαιρία για μία περιήγηση στο εσωτερικό και την ιστορία του. Σχολεία, αρχιτέκτονες, ιστορικοί αλλά και επισκέπτες του νησιού της Σύρου είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν ένα κομμάτι της λαμπρής ιστορίας της Ερμούπολης. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

H ιστορία του αρχοντικού μας

Tο αρχοντικό μας, 360 tour

Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Kois
Kois
Kois
Kois
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
Αρχοντικό Κοής
0:00
0:00
CLOSE